Programma

 uurrooster 2018 def

Massot/Florizoone/Horbaczewski (B)

Een trio dat werd opgericht in 2009 met naast Tuur Florizoone (accordeon) ook Michel Massot (tuba) en Marine Horbaczewski (cello). Avontuurlijk als ze zijn, laat hun muziek zich niet zomaar in één stijl duwen, maar schurkt ze verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek. Hun instrumenten lijken op het eerste gezicht dan wel ongebruikelijk en niet compatibel, ze hebben alvast veel raakpunten: een breed geluid, een uitgebreid register en een fotogeniek uitzicht. Al improviserend tovert het drietal de vreemdste, meest prettig gestoorde, maar bovenal ontroerende klanken uit hun instrumenten. In 2014 speelde het trio met de Amerikaanse operazangeres Claron McFadden, die ook reeds te gast was bij NOX.X.

 

The Rhythm Junks (B)

Diep geworteld in de geschiedenis van de rootsmuziek, maar tegelijk heel eigentijds. The Rhythm Junks (Steven De bruyn, Jasper Hautekiet en Tony Gyselinck) is een band die enkel met harmonica, bas en drums een unieke sound heeft ontwikkeld en daarmee al meer dan 10 jaar de halve wereld rondreist, van Shanghai over Berlijn, Osaka, Glasgow en Bydgoszcz tot Nairobi.

 

Tiny Legs Tim (B)

Tiny Legs Tim verdient zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene. De rammelende oude gitaar, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor een eigen stijl en doorleefdheid. Samen met Steven Troch op mondharmonica verandert hij Ename aan de Schelde heel even tot een sompige Mississipi delta.

 

Cie des Chaussons Rouge:  ‘Hircus’ (B)

Soms staat deze heilige drievuldigheid met de neus in dezelfde richting, soms is het elk alleen dat ze hun lichamen laten glijden als schaduwen over het koord. Drie balanceerstokken, drie inwendige muziekjes, drie verschillende ritmes. Een adembenemende dans op een metershoog koord. Drie vrouwelijke silhouetten op zoek naar een compromis tussen evenwicht, wankelheid en elkaar.

 

Cie Cercle de Feu:   ‘Avalone’ (FR)

Het Franse Cie Cercle de Feu brengt met “Avalone” een spektakel dat geïnspireerd is op verschillende legendes en verhalen. Met een mix van vuur, dans, muziek, magie en vuurwerk brengen ze de verhalen tot leven en maken van deze 45 minuten durende voorstelling een uniek en magisch moment. Niet te missen!

 

Rein De Vos: Stefaan de pelikaan (B)

Een muzikaal poppenspelverhaal. Stefaan komt uit Australië. Hij is weespelikaan en hij heeft één lamme vleugel. Bovendien is hij erg eigenzinnig en heeft hij een opmerkelijk gevoel voor humor. Samen brengen Rein en Stefaan een grappig, interactief en muzikaal verhaal over hun avontuur. Voor de allerkleinsten!

Noah:  Sway Pole (D)

Slome duikelaar en nog dronken ook. Noah is een innemend acrobaat die wel van innemen houdt en zich na inname graag op grote hoogte vervoegt. Hij heeft een paal van wel 6 meter bij zich, maar deze lantaarnpaal is erg flexibel. De top van de paal en hij schieten alle kanten op. Waarom breekt die paal niet? Let op uw spullen: Noah moet zich soms aan de gekste dingen vastgrijpen om zich niet-staande te houden. En dat is inclusief het publiek.

 

Isolde (B)

Isolde componeerde en realiseerde tussen al haar andere muzikale bezigheden (o.a. Daan) door haar langverwachte solo album als vervolg op haar project met "les Bens". Een eerste voorproefje hieruit was de single "Les Belles" dat klinkt als een sensuele dans tussen hunkering en betovering, maar in feite de intelligentie en schoonheid van de vrouw bezingt.

Het debuutalbum "Cartes Postales" verscheen in oktober 2017.

live zingt en drumt Lasoen nog steeds met haar vertrouwde "Bens" aan de instrumenten, al heet het solo-project voortaan gewoon "ISOLDE". Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.

 

CQP:  ‘Manneken’s Pis’ (ES)

De inhuldiging van een nieuwe fontein trekt soms vreemd volk aan: een klungelige fanfare, standbeelden met urologische problemen en haantjesgedrag, irritant gevogelte, “uit de hand gelopen” kwajongensstreken en tal van andere vreemde figuren. Een hilarische straattheatervoorstelling. geïnspireerd op “ons” Manneken Pis, gedrenkt in pure commedia dell'arte. Kom nadien wel niet klagen dat deze Spaanse compagnie u met natte voeten en buikpijn van het lachen naar huis stuurt!

 

Pieter-Jan De Smet en Ad Cominotto:   ‘Winterreise’ (B)

Adriano Cominotto op accordeon en Pieter-Jan De Smet als zanger, werpen met deze verrassende combinatie een nieuw licht op het klassiek repertoire van Schubert’s ‘Winterreise’. De piano des pauvres en de niet klassieke stem, tonen meer dan ooit de universele kwaliteiten van deze Schubert-compositie aan. Voor de kenners is het een verrijking, voor de niet-kenners een ontdekking.

 

 

Ultima Thule:  ‘Dans me’ (B)

Een reus om aan deel te nemen.

Ik ben wat blokken op een hoop.

Wat touwen.

In een strak kader. Leven is dat niet.

Help mij! Eerst mijn hoofd, dan een arm,… En hop … ik besta!

Het Gentse figurentheater Ultima thule brengt een interactieve installatie waarbij de toeschouwer zelf de touwtjes in handen mag nemen (letterlijk!)